onsdag 25 februari 2009

Yossi Benayoun sänkte Real

Liverpool tog ett stort steg mot avancemang genom att vinna bortamötet mot Real Madrid med 1-0. Målskytt blev Yossi Benayoun efter en tveksamt dömd frispark. Laginsatsen var det som imponerade mest i Liverpool, och utöver Arjen Robben var det i princip ingen som på allvar hotade försvaret.


Matchrapport 
Rafael Benítez väljer att placera Steven Gerrard på bänken och gör blott två ändringar jämfört med det lag som startade ligamatchen mot Manchester City. 

I mål finner vi givetvis José 
Reina, och framför honom den givna centrala duon Jamie Carragher och Martin Skrtel. Som högerback spelar Alvaro Arbeloa och till vänster hittar vi en ändring i form av Fabio Aurelio. En tämligen väntad backlinje. 

Framför backlinjen placerar antagligen Benítez två innermittfältare där Javier 
Mascherano har den ena positionen och Xabi Alonsosjälvklart går in laget efter sin avstängning. Framför den defensiva duon jobbar tre mer offensivt inriktade mittfältare där Dirk Kuythåller till höger och Albert Riera till vänster. 

I en fri roll mellan mittfält och anfall spelar Yossi 
Benayoun, och längst fram Fernando Torres
Noterbart är att det är, med skillnaden att Torres spelar istället för Robbie Keane, detta lag som startade matchen mot Manchester United i höstas. 

På avbytarbänken sitter utöver Gerrard också Diego Cavalieri, Andrea Dossena, Sami Hyypiä, Ryan Babel, Lucas Leiva och David N'Gog. 

Real Madrid har Liverpoolbekantingen Jerzy Dudek på sin avbytarbänk. I övrigt kan vi notera att laget endast gör en ändring i jämförelse med segermatchen mot Real Betis, och det är att Huntelaar, som inte får spela i Champions League, saknas och istället kommer en annan holländare i form av Arjen Robben att starta matchen. 



Inga kommentarer: