söndag 22 mars 2009

Liverpool lekte med Villa

Liverpools fina form håller i sig och utklassning är ett bra ord för vad som skedde denna eftermiddag på Anfield. Mer målmässigt än spelmässigt då Aston Villa genom hela matchen försökte spela fotboll och också skapade en rad chanser.

Matchrapport

Liverpool kommer till spel med mycket fina resultat i ryggen, Benitez väljer att mönstra följande lag i eftermiddagens match.

Pepe Reina, Alvaro Arbeloa, Martin Skrtel, Jamie Carragher, Fabio Aurelio, Xabi Alonso, Javier Mascherano, Steven Gerrard, Albert Riera, Dirk Kuyt, Fernando Torres.

På bänken återfinns Diego Cavalieri, Sami Hyypia, Daniel Agger, David Ngog, Nabil El Zhar, Andrea Dossena  och Lucas Leiva

1-0 Gerrard slår den hårt inåtskruvad och bollen skarvas i ribbans underkant. Kuyt är först på returen och slår den i mål från sju meter. Klockan står på sju minuter och Liverpool har fått en drömöppning på den här matchen.

2-0 Reina fångar enkelt en alldeles för lång frispark, han sätter igång spelet snabbt och slår en lång utspark mot Riera. Bollen studsar en gång innan Riera, som nu är inne i straffområdet, hinner upp den. Riera skjuter direkt och distinkt via ribbans underkant in i mål.

3-0 Matchen har hunnit fram till den 38:e minuten när en ny djupledsboll slås mot Riera. Reo Coker stöter till densamme som faller lätt inne i straffområdet. Domaren tvekar inte utan pekar på straffpunkten. Gerrards hyllningssång ekar på läktarna när Liverpoolkaptenen går fram och slår in straffen.

4-0: Andra halvlek är bara tre minuter gammal när Kuyt rivs ner strax utanför Villas straffområde. Alonso petar bollen till Gerrard som bredsidar in bollen i Friedels hörn. Liverpool leder nu med 4-0 och har för tredje matchen i rad gjort fyra mål.

5-0 Gör Gerrad på straff sedan Torres blivit ner dargen. Straffen går i samma hörn som senast och Aston Villas andremålvakt gör precis som Friedel i första halvlek och lägger sig i det andra hörnet. Hat trick för kaptenen som nu har gjort 21 mål den här säsongen.